Grill den perfekte bøf

arrow

Den perfekte bøf:
Hvad skal du huske inden du tænder op i grillen

Den perfekte bøf opfattes ofte som noget nærmest uopnåeligt. Noget, som kun erfarne fagfolk kan gøre sig forhåbninger om at lave. Med det er i virkeligheden ikke så svært. Med lidt knowhow og det rigtige udstyr er det overraskende nemt at grille den perfekte bøf. Følg disse hurtige retningslinjer, så får du et måltid, der er en 5-stjernet restaurant værdig.

Vælg først et stykke kød. Tynde stykker kød skal ikke have så lang tid på grillen, og der er derfor ikke langt mellem rå og overstegt. Se efter stykker, der er mindst 2,5 cm tykke. Derefter skal du være opmærksom på kødets udseende. Når et stykke kød uden særlig meget fedt er grillet færdigt, kan det blive lidt hårdt og uden så meget smag. Gå i stedet efter kød, der er marmoreret – så bliver kødet både mørt og saftigt. Vi er især glade for T-bone, som er en velsmagende kombination af mørbrad og strip steak. Andre fine udskæringer er f.eks. ribeye, filet mignon og hanger steak (nyretapper).

Hvis du er i tvivl om, hvad du skal købe, kan du få hjælp hos din lokale slagter. Krydres eller ikke krydres? Der er mange krydderiblandinger, som er lette at lave og giver bøffen ekstra smag. Marinader – blandinger af olie, syre (f.eks. citrus eller eddike) og ingredienser som urter eller sukker – egner sig fantastisk til at mørne kød i. Men kødet skal marineres i mindst en time. Hvis du har travlt, skal du bare krydre bøffen med rigeligt salt og peber på begge sider ... og voilà!

Hvornår er min bøf klar? Lad iGrill guide dig.

Stegerist

Passer til Gourmet BBQ System-grillriste

499,00 DKK
inkl. moms
Learn More

Når kødet er klargjort, skal der fyres op under grillen. Her sørger Webers stegerist af støbejern for at holde på varmen, så bøffen tilberedes ensartet. Start med at grille bøffen over direkte, høj varme, så den brunes på ydersiden og holder på saften. Grill den i 1–2 minutter, eller indtil bøffen ikke længere sidder fast på risten, vend den én gang, og flyt så kødet over på indirekte varme. Så kan kødet grille færdig og nå den ønskede kernetemperatur uden at forkulle udenpå. Når kødet er stegt, som du vil have det, skal du tage det af grillen og lade det hvile i nogle minutter inden servering.

How it is done?

Hvordan ved man, hvornår bøffen er gennemstegt? Brug dit Weber iGrill. Dette digitale stegetermometer måler bøffens kernetemperatur, så du slipper for at gætte. Nogle fortrækker, at deres bøf er hårdt stegt udenpå og mørkerød indeni, mens andre hellere vil have en mere ensartet stegning – den ideelle bøf er med andre ord et spørgsmål om smag. Men uanset om du foretrækker din steak ultrarød, gennemstegt eller et sted midt imellem, hjælper iGrill dig med at få den perfekte bøf hver gang.

ULTRA-RARE: 46–49° C
RARE: 52–55° C
MEDIUM-RARE: 55–60° C
MEDIUM-WELL: 65–69° C
WELL DONE: OVER 71° C