Nemme, sunde
grilltips til grillmad md få kulhydrater (Low-Carb)

arrow

Saftig svinesteg med lækre saucer og bagte kartofler er en elsket klassiker til grillmiddagen, men denne favorit behøver ikke nødvendigvis være spækket med kalorier og kulhydrater. Disse sunde grilltips giver dig lækre alternativer, der smager godt og er nemme at mestre.

Hvad dækker "low carb" egentlig over?

En kost med lavt kulhydratindhold såsom Atkins og Paleo betragtes som low-carb. Når man vælger low-carb-diæter, betyder det generelt, at man erstatter kulhydrater med fedt og proteiner, så typisk omfatter dette magert kød, fisk, frugt, grøntsager, mejeriprodukter, nødder og frø.

Low-carb på grillen: Hvilken slags kød kan jeg spise?

Forsøger man at spise få kulhydrater, er kød såsom kylling eller kalkun velegnet til grillning; det er fedtfattigt og en stor proteinkilde. Magre fileter og rump steaks er også accepteret i en kost med lavt kulhydratindtag.

 Low carb-opskrift på lækker filet

Selvom kød som svinekød, pølser og kødboller ikke er kulhydratfattige, kan du nemt bytte fede udskæringer og stivelsesholdige kartofler ud med en mager fedtfattig bøf med tomater.

Tip: Når du har lyst til burgere, bør du vælge magre alternativer uden kød. Det er både sundt og lækkert.  

Fisk er også et udmærket valg til din grillmad med lavt kulhydratindhold. Især hvid fisk er rig på Omega-3 fedtsyrer, som er en vigtig del af en sund kost. Prøv disse nemme, men lækre opskrifter på røget ørred med citron  eller sweet & sticky laks

Low-carb salater til grillen

Pasta og kartofler er klassikere, men er også rige på kulhydrater. Friske salater med salat, gulerod, agurk, æg eller rødbeder er lette alternativer, der er gode for dit stofskifte.

Grillmad med et lavt kulhydratindhold og brød går sjældent godt i spænd. Hvidt brød såsom baguette og ciabatta er kilder til kulhydrater. Alternativer i form af græskarbrød og kokosnød- eller mandelmelsbaserede brød er dog gode erstatninger.

Hvad med saucer og dip?

Helt sikkert, men det skal gerne være hjemmelavet tak. Mange færdigprodukter såsom ketchup er fyldt med sukker og skjulte fedtstoffer. Den gode nyhed er, at du ret nemt kan lave en velsmagende kulhydratdip samt saucer til grillmaden ved hjælp af yoghurt som base. Krydr med friske urter, krydderier, hvidløg, sennep eller karry, så du får en frisk smag, der er uovertruffen.

 Dips og saucer med få kulhydrater

Tips til at grille grøntsager som det perfekte tilbehør

Grillede grøntsager med et lavt kulhydratindhold er det perfekte tilbehør. Grøntsager som asparges, aubergine, courgette, peberfrugter, tomater og svampe er særligt lave på kulhydrater. Placerer du dem på et spyd eller i en grillbakke, bliver grøntsagerne et naturligt midtpunkt for din low-carb-grillning. Og så smager det endda super godt! Da en grillet majskolbe har for mange kulhydrater til at blive inkluderet i denne velsmagende sammensætning, kan du prøve vores asparges og grøn dip-opskrift og løfte dit tilbehør til næste niveau. Lad gerne fantasien få frit spil med dine egne sunde grillidéer!

Glem ikke desserten

Der er ingen grund til at springe desserten over, når du vælger grillmad med et lavt kulhydratindhold. Det meste slik har et højt sukkerindhold, men der findes mange sunde grillalternativer, hvis du har en sød tand. Yoghurt med sæsonbetonede frugter er low-carb og smager lækkert. Og her har du uendelige muligheder. Fersken, melon og kokosnød har for eksempel alle få kulhydrater. Grill dem kort, så de ikke forkuller, og servér med yoghurt og bær med lavt fedtindhold. Brombær, hindbær og jordbær er alle fremragende alternativer, idet de har et lavt kulhydratindhold.

Disse lækre opskrifter med få kulhydrater vil imponere dine gæster og samtidig holde din dårlige samvittighed i skak.