Waarom een bakplaat handig is

arrow

Chef-kok Denny Imbroisi waarom voorgerechten de sleutel tot succes zijn

Voorgerechten maken van een maaltijd iets verfijnds, een echte bijzondere gebeurtenis. Ze zetten echt de toon voor de avond. Chef-kok Denny Imbroisi, die de show runt bij het befaamde Parijse restaurant IDA, weet alles van verfijning.

Ofschoon hij oorspronkelijk uit Calabrië komt, in Zuid-Italië, is hij volledig ingeburgerd in de geraffineerde elegantie van de Franse keuken. Hij heeft zelfs onder Alain Ducasse gewerkt in zijn restaurant Jules Verne, misschien wel de absolute top van de Franse kookkunst.

Dat is niet niks! “Het oog wil ook wat,” zegt men niet voor niets, dus het eerste gerecht dat je op tafel zet moet er goed uit zien, zegt Imbroisi: “Voorgerechten moeten het beste onderdeel van het gerecht zijn, ook qua uiterlijk, zodat mensen meteen onder de indruk zijn.”

Voordelen van de bakplaat

Hij raadt aan om voorgerechten te maken met een Weber bakplaat, het ideale accessoire voor voedsel dat een voorzichtige aanpak nodig heeft.

“Natuurlijk moet je het kookproces in de gaten houden, maar met deze bakplaat is dat makkelijker, zelfs als hobbykok.” Het dubbelzijdige oppervlak van de bakplaat is ideaal voor het barbecueën van delicate gerechten, die niet op het raster van het grillrooster kan worden gegrild, zeker niet als je wilt dat het er presentabel uitziet.

De bakplaat is gemaakt van geëmailleerd gietijzer dat warmte uitstekend vasthoudt en verdeelt, waardoor jouw gerechten gelijkmatig gaar worden. “Neem bijvoorbeeld ons recept voor aangebraden inktvis, avocado en tomaat: de inktvis was gelijkmatig gekleurd en had een mooie kleur. Met deze bakplaat is het mogelijk om dunnere, gevoeligere ingrediënten te koken op een barbecue en om gebruik te maken de sappen die bij koken vrijkomen. Met deze bakplaat kun je echt een stuk verder gaan dan met een barbecue alleen.”

De beste tool

Bakplaat

Geschikt voor de Pulse 1000/2000 serie

72,99 €
incl. BTW
Learn More

Het oppervlak van de bakplaat bedekt de helft van de barbecue, zodat je tegelijk groente kunt garen terwijl je vlees barbecuet, of kip, of wat je maar wilt! Voor dit recept gebruikt Imbroisi de bakplaat op de Pulse elektrische barbecue om de voorgerechten aan te schroeien. “Het geeft de huidige kooktemperatuur weer en houdt hem constant... Ik raad hobbykoks echt aan om een elektrische barbecue aan te schaffen, want ze zijn nauwkeurig en makkelijk te gebruiken.”

De bakplaat is ook de perfecte partner voor Weber houtskool- en gasbarbecues: zorg er simpelweg voor dat je hem fatsoenlijk hebt voorverwarmd voordat je begint. De bakplaat is een van de meest veelzijdige Weber-accessoires, die je kunt krijgen. Dit is echt een must voor jouw barbecue-kit!