Weber's grill geheim

arrow

Ontdek het gebruik van het deksel

Je hebt de hele dag in het vooruitzicht, een brede selectie aan vers gesneden vlees, en zin om te barbecueën. Jouw vrienden en familie zorgen voor de salades, de meloen en de drankjes. Het enige wat je hoeft te doen is een sappig hoofdgerecht vol smaak op tafel te zetten. Het klinkt misschien als een hoop werk, maar in werkelijkheid heb je misschien wel de makkelijkste klus van de dag – zolang je je aan één simpele regel houdt: deksel dicht.

Of je nu barbecuet op gas, houtskool of elektriciteit, de sleutel tot mals, heerlijk sappig vlees dat bijna van het bot af valt, is barbecueën met het deksel dicht. Of je nu grilt bij lage, gemiddelde of hoge temperatuur, met de directe of indirecte methode, de sleutel tot succes is een gesloten deksel. Het helpt de temperatuur in de barbecue constant te houden, waardoor jouw voedsel gelijkmatig gaar wordt en langer vocht vasthoudt.

Warmte stijgt van de bodem naar de bovenkant van de barbecue, waar het deksel het weer omlaag reflecteert, naar het voedsel. Zo wordt het gerecht van beide kanten gegaard en op smaak gebracht. Briljant, toch?

Vind de perfecte mix

Houtsnippermix, varkensvlees

0,7 kg

8,49 €
incl. BTW
Learn More

Het deksel dicht houden houdt ook de rook binnen, waardoor spareribs, koteletten en braadstukken een extra sterke BBQ-smaak krijgen. Webers houtsnippers varkensvlees is speciaal gemaakt voor die grote dikke stukken varkensvlees en combineert hardhout en fruitbomenhout voor een rijke, rokerige BBQ-smaak. Perfect voor wanneer je een echt uitzonderlijk gerecht wilt maken. Voordat je het deksel sluit en het een paar uur lang laat liggen terwijl je van de voorgerechten smult, is het belangrijk dat je het vlees op de juist wijze over de barbecue verdeelt. Zorg ervoor dat het vlees niet als sardientjes op elkaar gepakt ligt!

Elke stuk vlees heeft voldoende ruimte eromheen nodig om van alle kanten te worden gegaard en gerookt. Maar dit betekent niet dat je minder stukken vlees per keer hoeft te grillen. Je hoeft alleen goed voorbereid te zijn met een aantal accessoires. Met behulp van accessoires, zoals het Weber ribbetjesrek, wordt het gerecht gelijkmatiger gaar, en kun je ook meer vlees tegelijk garen zonder dat de barbecue te vol raakt. Zo kan iedereen tegelijk eten, in plaats van een paar per keer.

Dus: je hebt het varkensvlees gemarineerd, een lage, gelijkmatige temperatuur in de barbecue gestookt, en het vlees correct verdeeld. Tijd om het deksel te sluiten en te genieten. Leun lekker achterover en verheug je op het moment waarop je het deksel kunt openen en perfecte, sappige, hemelse ribbetjes aan de hele familie kunt uitdelen.