Pelletgrilling

arrow

Hvorfor bruke en pelletgrill?

Jan Spielhagen: Pelletsgrilling har noen av fordelene som tilbys av både gass- og kullgriller. Med gass er det mulig å endre temperaturen raskt og nøyaktig, og å få mye varme. Med trekull kan du prøve en teknikk som kalles røking, hvor du legger røkeflis i grillen og røken setter smak på maten. En pelletsgrill kan gjøre alt dette.

Hva er pellets?

JS: Pellets produseres ved hjelp av sammenpresset sagflis fra bare én type tre, som hickory, eple eller aprikos. En pelletsgrill føles naturlig, den har følelsen av å lage ekte flammer og lukten av brennende ved. 

Hva er utfordringene?

JS: Det var alltid en bekymring med pelletsgrilling: pelletsmateren. Du legger pellets inn i pelletholderen på den ene siden, de beveger seg gjennom materen og faller ned i et kammer for å brennes. Men flammen må holde seg borte fra pelletsmateren, ellers kan det oppstå brann – pelletsen inne i materen antennes og forårsaker feil, eller fører til og med til at grillen tar fyr. I tillegg, hvis du ikke bruker den i noen dager og pellets ligger inne i materen, kan de bli fuktig og harde. Dette betyr at de sannsynligvis kommer til å forårsake feil neste gang du bruker grillen. Dette var alltid utfordringen med pelletsgriller, men den nye Webergrillen har en unik utføring som sikrer at pelletsen alltid er akkurat der du vil at de skal være. 

Hvilket kjøtt tror du fungerer spesielt bra på en pelletsgrill?

JS: Ribs er beste hvis du har kontinuerlig varme og røk. Og du kan oppnå dette mye enklere i en pelletsgrill enn i en gassgrill. Det er ikke så enkelt som med en skikkelig smoker, men de er 500 kilo og ser ut som lokomotiver! Selv om det krever elektrisitet for å kjøre motoren, er en pelletsgrill et veldig godt alternativ for mat som svineribbe. Du kan også grille andre ting som fisk og grønnsaker like godt som i en gassgrill, på grunn av muligheten til å endre temperaturen ganske raskt, og ha forskjellige varmesoner.   

En pelletsgrill føles naturlig

Weber Teaser Hero Medium 796X520

KJENN DINE UTSKJÆRINGER

Les mer
Weber Teaser Adam Johnson 796X520

SESONGENS GRØNNSAKER – SOMMER/HØST

Les mer
Weber Teaser Smokefire Hero 796X520

Les mer om pelletsgrilling

Les mer